Борис Джонсън заплаши, че страната му няма да плати  дължимите

...
Борис Джонсън заплаши, че страната му няма да плати  дължимите
Коментари Харесай

ЕС може да съди Великобритания

Борис Джонсън заплаши, че страната му няма да плати  дължимите на съюза 40-45 милиарда евро

Европейският съюз може да съобщи Англия на Европейския съд, в случай че Лондон не изплати задълженията си към бюджета на Европейски Съюз. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че държавното управление на премиера Тереза Мей се е съгласило за погасяването на отговорностите. По неговите думи, който и да наследи подалата оставка Мей, би следвало да извърши даденото заричане. Йотингер настоя, че във взаимоотношенията сред Европейски Съюз и английската страна следва да има поредност.

Европейска комисия през вчерашния ден заяви, че в случай че Англия напусне Европейски Съюз без контракт, изплащането на отговорностите към бюджета ще бъде измежду трите съществени открити въпроса, преди да се пристъпи към договаряния за бъдещите връзки. Другите два въпроса са свързани с правата на жителите на Европейски Съюз, заселили се във Англия преди отдръпването на страната от Общността, и използването на съглашението сред Лондон и Дъблин за ирландската граница. 

В последните дни претендентът за идващ ръководител на английската Консервативна партия Борис Джонсън заплаши, че страната му няма да заплати дължимите 40-45 милиарда евро към бюджета на Европейски Съюз.

Вчера любимецът за поста на Мей - Борси Джонсън даде обещание да изведе страната от Европейския съюз на 31 октомври - със договорка или без, като предизвести разединената си Консервативна партия, че " забавянето значи проваляне ". Също по този начин отхвърли, че задачата му е корав Брекзит - бракоразвод с Европейски Съюз без договорка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР